HushållstjänsterRengöring i hemmetStädfirma

Behöver en städfirma kosta mycket?

Kommer en städfirma behöva kosta skjortan eller finns det något sätt för att göra att det ska kosta mindre?

Vilka behöver städhjälp?

Det finns mer än många anledningar att välja att kontakta en städfirma. Det första beror på att man vill ha det rent, vilket de allra flesta vill ha, förstås. Att städa på egen hand är ofta en lösning, men inte alla gånger. Till exempel kan det finnas gånger då man inte orkar eller klarar av att städa själv.

Ett exempel på när man inte klarar av att städa på egen hand är när åldern börjar stiga. Flera äldre, oftast ett antal år efter pensioneringen, börjar känna att de får problem när de ska städa. Det kan handla om att rörligheten går ner, vilket är fullt normalt. Hamnar man i rullstol innebär det också att det försvarar kraftigt för städandet.

I en del fall går det att få hjälp av hemtjänsten från https://www.alberts-service.se/stockholm/, men tack vare bland annat RUT-avdragen har fler – som har möjligheten till det – börjat höra av sig till privata städföretag som då städar åt dem. Det här kan på ett sätt ses som en lyx, men även en självklarhet. Alla personer förtjänar att ha ett rent hem, kan vara ett argument.

Dra ner kostnaden för städningen

Vad krävs då för att kunna dra ner på prislappen för ens städning? Till exempel har RUT-avdragen redan nämnts, men det är värt att förklara. Att glömma att använda de här avdragen kan innebära flera tusentals kronor dyrare under en månad. Det beror på att RUT-avdraget är moms som man drar av för de som utför städningen. Likadant som ROT-avdraget fungerar inom byggbranschen.

Det finns andra sätt att göra det billigare med. Ett tips som ofta fungerar är att vara noggrann i sin jämförelse av olika städfirmor för trappstädning. Bor man i en stor stad finns det med största sannolikt ett stort utbud, som gör att man kan få helt olika priser och kvalitetsnivåer på städningarna. Att se över sina alternativ noggrant är viktigt, på så sätt riskerar man att slippa betala för mycket.

I ett antal fall går det även att begära en offert. Till exempel genom att någon från städfirman kommer hem, ser över storleken, hur mycket städning som krävs, konvertera det till antal timmar i jobb och sedan en prissumma. Fördelen med det är att man då får ett pris direkt. Det gör att när fakturan sedan kommer får man sig ingen överraskning. Att därför alltid se till att vara förberedd och jämföra är då av stor vikt.