FlyttaFlytten

Hur hittar man rätt flyttfirma  

Ni har hittat ert drömhus eller lägenhet och nu är det dags att planera flytten – hitta flyttfirma i göteborg. Men var ska ni börja för att hitta en seriös och kompetent flyttfirma? Det första är att man tittar på internet och söker i den stad man bor i. Men detta visar ibland inte alla flyttfirmor som finns och anledningen till det är att de som är lite äldre ofta har äldre ägare som inte alltid förstår sig på internet. Fråga runt bland grannar och bekanta. De kanske känner till en firma som är bra.  

Vad ska du fråga flyttfirman om?  

Den första tanken är ju givetvis pris, men det finns andra saker att tänka på först innan ni ska fråga om det. Några av dem är organisationsnummer så du vet att firman betalar sin F-skatt. Vilken typ av försäkring erbjuder de er som kund? Exakt vad ingår i priset? Levererar de till dörren eller bär de in möblerna, och uppför eventuella trappor? Tar de extra betalt för emballage eller ingår det i det slutliga priset? Som ni ser är det mycket att tänka på så gör en lista innan ni ringer så ni inte glömmer bort att fråga om något viktigt, som hur man kan betta utan licens. En sak ni kan göra är att be om referenser så kan ni ringa och höra från nån som har använt firman vad de tycker om deras service.  

Priser och offerter  

Det rekommenderas att ringa minst fyra olika flyttfirmor. När ni har hittat det lägsta priset kan det vara värt att ringa tillbaks till de andra och se om de är villiga att möta detta lägre pris. Anledningen till detta är ett en av de andra företagen kanske erbjuder något extra som till exempel slå in alla glas individuellt i bubbelplast, vilket den firma men lägsta priset inte gör. De använder tidningspapper. Läs offerten noga och fråga ifall nått inte är klart. Ni vill undvika överraskningar längre fram. En av dessa kan vara om flyttfirman tar betalt för extra personal. Kontrollera hur många som ingår i det pris ni har fått och jämför det med hur många ni tror kommer att behövas för att flytten ska gå snabbt och riskfritt.  

Transporten av era möbler  

Det är viktigt att lastbilen som flyttfirman använder är tillräckligt stor för den mängd möbler ni ska flytta. Ni vill undvika att möbler staplas på varandra då de kan skadas under transporten. De ska även stå så säkert att de inte kan röra sig i fall lastbilen måste bromsa in snabbt. En lastramp är bra att ha om det är tunga möbler ni ska flytta och en palldragare skulle vara ett plus.