HushållstjänsterRengöring i hemmetStädfirma

Gör ett schema för hemstädning 

Hemstädning är en av de absolut viktigaste sakerna man kan göra. Städning generellt är viktigt och för ens eget välmående är det viktigt att klara av att städa på rätt sätt. 

 

Hur och när ska man städa sitt hem? 

Att det är viktigt att städa sitt hem vet vi, men hur ofta ska man städa? Det här är en debatt som väldigt ofta ställer till med debatt. Inte minst eftersom det råder delade meningar om hur ofta man ska städa. En del kan debattera för att det ska städas i princip varje dag, andra bara en eller kanske två gånger i veckan. 

 

Vilka har rätt i så fall? För att veta hur mycket man ska städa bör man först och främst se över hur stor ens bostad är. Det kommer att vara direkt avgörande för hur mycket man ska städa och liknande.  

Om ens bostad är stor kommer det troligtvis att krävas att man städar lite oftare. Säg att det är ett hus på åtminstone 150 m2. Då är det en bostad där det med största sannolikhet finns många rum och troligtvis många som bor  där. När det är stora ytor som människor rör sig på innebär det att det kommer bli smutsigare. Då kommer det vara aktuellt att städa det oftare än vad som behövs för ett litet hus. Har man ett studentrum eller en mindre lägenhet kommer det räcka gott och väl med att städa en gång i veckan till exempel.

Dammsugning städning hemma

 

 

Dela upp månaderna i ett schema 

Det finns olika sätt för att gå till väga för den som vill göra städningen enklare och tydligare för själv. Till exempel kan man börja genom att dela upp när man ska städa något. Det kommer krävas dagliga städningar, till exempel att plocka ordning saker och dammsuga lite enkelt på vissa ställen, kanske städa toaletten. 

Det är viktigt att dela upp, för att underlätta när man sen kommer till sina veckovisa städningar. Hur mycket man ska göra åt gången kan vara något att överväga. Till exempel om man vill dela upp städningen till vissa rum åt gången, vilket absolut kan vara en smart idé. Städa köket på måndagar, vardagsrummet på onsdagar och toaletten på torsdagar, till exempel.  

En anledning till att dela upp städningen är att det blir enklare, men också att det ser till att hålla ens bostad ren över en längre tid. Istället för att vänta till att allt blir smutsigt, ser man nu till att städa regelbundet.